F: 3dl Noggy m 1msk kakao
Fi: 1st finncrisp m 15g baconost
L: 1 kokt ägg, 2msk majo (köpt), 150g rysk yoghurt, 30g frusna blåbär
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Majonnäs 80% fett | 30.0 | 215.2 | 0.3 | 0.4 | 24.0 |
Mjukost smältost 20% fett | 15.0 | 38.0 | 2.5 | 0.0 | 3.1 |
Blåbär frysta | 30.0 | 13.0 | 0.2 | 2.3 | 0.2 |
Rysk yoghurt | 150.0 | 274.5 | 5.2 | 6.0 | 25.5 |
Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp | 5.0 | 17.4 | 0.6 | 3.1 | 0.1 |
Ägg kokt | 50.0 | 70.0 | 6.3 | 0.0 | 5.1 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
280.0 | 628.1 | 15.1 9.5% |
11.8 7.4% |
58.0 83.0% |
Har ingen aning om vad jag väger eftersom jag inte har tillgång till våg. Låtsas att jag tappat 0.1kg. Midjemåttet är 96cm.
Fr: Grönt te m riven ingefära, honung, citron och 1tsk kokosfett. Äggröra (2ägg), 25g smör, 2msk majo (köpe)
Fi: 1dl kaffe m 1dl äggmjölk.
För första gången misslyckades jag när jag gjorde äggmjölken. Glömde starta stavmixern innan jag hällde i det kokande vattnen och resultatet blev koagulerade klumpar i. Hällde ut och gjorde ny som blev perfekt. Just det!!!! Jag skulle ju börja kalla äggmjölken för Noggy enligt ett namnförslag på KiF (Kolhydrater i Fokus). Noggy känns som ett bra namn. Eftersom jag inte drack upp så mycket denna gång, ställde jag den i kylen. Upptäckte därmed att Noggyn sjunkit ihop väldigt (från 6dl varm och nygjord till 4dl efter ett tag i kylen). Är det de invispade bubblorna som försvunnit? Inte tänkt på det förut.
L: 150g kall fläskotlett i bit, skivad och stekt i 50g smör, 152g blomkålsmos, sås i pannan på knappt 1dl grädde och gorgonzolaost.
Fi: 20g fläsksvålssnacks.
M: 170g kycklingpanna gjord på stekta kycklinginnerfilér, 2 tomater i bitar, citronsaft, grädde, 30g gröna oliver med kärna och sambal. 1,5dl äggmjölk (provade att dricka det som mjölk till maten men det tyckte jag inte riktigt om. Det får blir vatten hädanefter.
Vikt | 71.5kg |
Midja | 96.0cm |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Äggröra u mjöl (Fin äggröra) | 120.0 | 224.6 | 16.0 | 0.0 | 18.0 |
Kaffe bryggt | 100.0 | 2.0 | 0.1 | 0.4 | 0.0 |
Smör 80% fett | 50.0 | 360.0 | 0.0 | 0.0 | 40.0 |
Tomat | 100.0 | 22.0 | 0.8 | 3.8 | 0.2 |
Fläskkotlett gris stekt | 150.0 | 369.0 | 38.7 | 0.0 | 23.8 |
fläsksvålar | 20.0 | 125.2 | 8.8 | 0.2 | 10.0 |
Ostsås gorgonzola ädelost kaffe- o vispgrädde | 81.0 | 324.0 | 3.6 | 2.4 | 33.8 |
Smör 80% fett | 10.0 | 72.0 | 0.0 | 0.0 | 8.0 |
Smör 80% fett | 25.0 | 180.0 | 0.0 | 0.0 | 20.0 |
Oliver gröna inlagda | 30.0 | 38.7 | 0.4 | 0.5 | 3.8 |
Majonnäs 80% fett | 20.0 | 143.5 | 0.2 | 0.3 | 16.0 |
Kycklingbröstfilé u skinn | 150.0 | 157.5 | 34.6 | 0.0 | 1.8 |
Vispgrädde 40% fett | 12.0 | 45.1 | 0.2 | 0.4 | 4.8 |
Vispgrädde 40% fett | 50.0 | 188.0 | 1.0 | 1.6 | 20.0 |
Blomkål | 120.0 | 33.6 | 1.9 | 4.7 | 0.2 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1038.0 | 2285.2 | 106.3 18.5% |
14.3 2.5% |
200.4 79.0% |
Inhandlat kokosfett i hälsokostaffären, den utan smak. Ska försöka komma ihåg att ta en tsk före varje måltid.
Fr0700: ½ kaffe m ½ äggmjölk (1 2)
Fi: 10g Bregott, 35g ost 31%
L1100: ½ äggmjölk, 20g lökkorv (6% kolhydrater)
L21400: 112g stekt kycklinginnerfilé, 53g hg hollandaise, 27g gröna oliver, svart te m riven ingefära, 1tsk citronsaft, 1tsk fl honung, 1tsk kokosfett
Fi1600: ½ kaffe m 1tsk kokosfett, 8g vindruvor, 8g punchkotte
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
äggmjölk 1v+3g, 50g smör, 3dl vtn | 100.0 | 1123.0 | 59.3 | 1.3 | 99.0 |
Rökt påläggskorv 34% fett ospec | 20.0 | 76.0 | 2.2 | 1.7 | 6.8 |
Bordsmargarin Bregott 75% fett berik | 10.0 | 68.0 | 0.0 | 0.6 | 7.6 |
Kaffe bryggt | 200.0 | 4.0 | 0.2 | 0.8 | 0.0 |
Oliver gröna inlagda | 27.0 | 34.8 | 0.4 | 0.4 | 3.4 |
Ost hårdost 31% fett | 35.0 | 135.3 | 9.1 | 0.5 | 11.0 |
Kycklingbröstfilé u skinn wokad strimlor rapsolja | 112.0 | 184.6 | 32.9 | 0.0 | 5.6 |
Vindruvor | 8.0 | 6.0 | 0.1 | 1.3 | 0.0 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
512.0 | 1631.7 | 104.2 25.2% |
6.6 1.6% |
133.4 73.2% |
Om jag gör en egen hollandaisesås på 100gr smör, 3 äggulor, ½msk vitvinsvinäger och kanske 1msk citronsaft......Hur räknar jag ut siffrorna på det jag ätit???? Glömde naturligtvis väga såsens totalsumma (ska göra det nästa gång) men jag åt 80gr av den. Jag vill kunna lägga in denna som en egen rätt under livsmedel.
Frukost: äggmjölk (1ägg 1gula, 50gr smör, 3dl vtn) m kaffe, 1msk kanel o ½tsk vaniljpulver
Lunch: 80gr hemgjord hollandaisesås, 100gr stekt kycklinginnerfilé
Mellis: 30gr gröna oliver u kärna, 25gr blå vindruvor
Middag: 4 tunnare skivor helstekt fläskkotlett u ben. Stekt i stekpåse. Blomkålsmos. Min portion smaksatt m en finhackad vitlöksklyfta. Ugnsstekta tomater. 15gr pommes. 1dl uppvispad grädde m frusna blåbär.
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Oliver gröna inlagda | 30.0 | 38.7 | 0.4 | 0.5 | 3.8 |
Blomkål kokt utan salt | 200.0 | 54.0 | 3.0 | 7.4 | 0.4 |
Pommes frites friterad potatis ca 7% fett fryst värmd i ugn | 15.0 | 32.5 | 0.5 | 4.8 | 1.1 |
Vindruvor | 25.0 | 18.8 | 0.2 | 3.9 | 0.2 |
Tomat | 96.0 | 21.1 | 0.8 | 3.6 | 0.2 |
Fläskkött grillat | 86.0 | 221.9 | 22.4 | 0.0 | 14.8 |
Vispgrädde 40% fett | 150.0 | 564.0 | 3.0 | 4.8 | 60.0 |
Kycklingbröstfilé u skinn ugnsstekt | 100.0 | 133.6 | 27.4 | 0.0 | 2.5 |
Blåbär frysta | 30.0 | 13.0 | 0.2 | 2.3 | 0.2 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
732.0 | 1097.6 | 57.9 21.1% |
27.3 10.0% |
83.2 68.9% |
Hemgjord burgare m hemgjord bea t frukost.
Pelles kycklinggryta t lunch 8 gröna oliver u kärna
1 kokt ägg, 3 msk köpemajo, 6 stekta bacon, 150 g, pizzasallad
Frukost: 2 kokta ägg, 30gr Bregott
Lunch:
Middag: Pelles kycklinggryta:
700gr kycklinglårfilé (definitivt den godaste delen på kycklingen), 1 liten gul o 1 liten röd paprika, 135gr rödlök, ca 5cm purjo, 160gr champinjoner, grädde.... Åt detta med 139gr kokt squashpasta.
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Squash | 139.0 | 23.6 | 1.7 | 3.1 | 0.1 |
Blåbär frysta | 20.0 | 8.6 | 0.1 | 1.5 | 0.1 |
Hallon frysta | 20.0 | 7.5 | 0.2 | 1.1 | 0.1 |
Ägg kokt | 118.0 | 165.2 | 14.9 | 0.0 | 12.0 |
Vispgrädde 40% fett | 100.0 | 376.0 | 2.0 | 3.2 | 40.0 |
Bordsmargarin Bregott 75% fett berik | 40.0 | 272.0 | 0.0 | 2.4 | 30.4 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
437.0 | 852.9 | 18.9 8.7% |
11.3 5.2% |
82.7 86.1% |
Hur ska man komma ihåg att väga allt man äter för att kunna ta reda på hur mycket av varje kolhydrat/protein/fett man får i sig? Jag blir gaaaaalen!!!!!
Frukost 0900: 2 kokta ägg m 2 msk köpemajo. Kaffe m äggmjölk.
Fika: köpekaffe med 2cl mjölk
Lunchmiddag 1600: hemgjord burgare (nöt), ½ stekt rödlök, hemgjord bea
Måste på något sätt få in äggmjölken i livsmedelslistan. Det blir nog enklare då.
Försökte på två sätt...men vilket är det som stämmer???
1. äggmjölk 1 rått 2 gulor, 50g smör, 3 dl vtn
Kcal 859 Protein 45.4 Kolhydr 0 Fett 116.1
2. äggmjölk 1vita 3gulor, 50g smör, 3dl vtn
Kcal 1123 Protein 59.3 Kolhydr 1.3 Fett 99
Måste också utgå från 100 gram. Hur gör jag då? Väger helheten och delar?
Matte är inte min grej...helt klart!!!!!
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Majonnäs 80% fett | 20.0 | 143.5 | 0.2 | 0.3 | 16.0 |
Hamburgare blandfärs stekt | 100.0 | 253.6 | 25.0 | 0.0 | 17.3 |
Äggvita | 33.0 | 15.2 | 3.3 | 0.4 | 0.0 |
Äggula | 48.0 | 172.3 | 7.9 | 0.0 | 15.8 |
Smör 80% fett | 50.0 | 360.0 | 0.0 | 0.0 | 40.0 |
Ägg kokt | 100.0 | 140.0 | 12.6 | 0.0 | 10.2 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
351.0 | 1084.6 | 49.0 17.8% |
0.7 0.3% |
99.3 81.9% |
Det jag lägger in på dagens livsmedel kommer inte att stämma förens jag har luskat ut hur man gör kommer ihåg att vaga det jag ska äta. Är det i lchf hela dagens matintag som ska sluta med under 5% kolhydrater? Måste läsa på bättre.
Dagens LivsmedelLivsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Ägg stekt | 50.0 | 105.9 | 6.2 | 0.0 | 9.0 |
Äggula | 48.0 | 172.3 | 7.9 | 0.0 | 15.8 |
Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp | 5.0 | 17.4 | 0.6 | 3.1 | 0.1 |
Äggvita | 33.0 | 15.2 | 3.3 | 0.4 | 0.0 |
Oliver gröna inlagda | 27.0 | 34.8 | 0.4 | 0.4 | 3.4 |
Vitkålssallad pizzasallad | 79.0 | 110.6 | 0.8 | 4.2 | 10.0 |
Salami svensk ca 33% fett | 40.0 | 140.8 | 6.0 | 0.4 | 13.0 |
Ost hårdost 31% fett | 5.0 | 19.3 | 1.3 | 0.1 | 1.6 |
Smör 80% fett | 5.0 | 36.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 |
Smör 80% fett | 50.0 | 360.0 | 0.0 | 0.0 | 40.0 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
342.0 | 1012.3 | 26.5 10.4% |
8.6 3.4% |
96.9 86.2% |
Hej du!
Första gången jag är här. Försöker äta lchf. Vill egentligen inte väga mig utan bara mäta mig. Kommer det att fungera? Har inte "vandrat runt" än och lärt mig hur detta funkar. Vikten 71.6 stämmer dock. Var på vårdcentralen och vägde mig eftersom jag inte har någon våg och det kan jag ju inte göra varje vecka.
Vikt | 71.6kg |
Midja | 98.0cm |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
äggmjölk 1 rått+2 g, 50g smör, 3 dl vtn | 100.0 | 859.0 | 45.4 | 0.0 | 116.1 |
Oliver gröna inlagda | 25.0 | 32.2 | 0.4 | 0.4 | 3.2 |
Brieost vitmögelost 34% fett | 38.0 | 143.6 | 6.5 | 0.8 | 12.9 |
Bacon magert gris rökt stekt | 30.0 | 90.0 | 15.4 | 0.0 | 2.8 |
Vitkålssallad pizzasallad | 85.0 | 119.0 | 0.8 | 4.5 | 10.7 |
Ost hårdost 31% fett | 5.0 | 19.3 | 1.3 | 0.1 | 1.6 |
Smör 80% fett | 10.0 | 72.0 | 0.0 | 0.0 | 8.0 |
Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp | 6.0 | 20.9 | 0.7 | 3.8 | 0.1 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
299.0 | 1356.0 | 70.5 16.3% |
9.6 2.2% |
155.4 81.5% |
Alli - någon som har testat? |
Styrketräning eller Cardio först... |
går inte att spara |
Reductil? |
När sötsuget sätter in?? |
Alli - någon som har testat? |
Styrketräning eller Cardio först... |
Reductil? |
reductil? nån mer än jag... |
istället för mackor |
Partners: | SurveyMesh |
StoreDo |