| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Grönsallat gurka tomat paprika u dressing | 100.0 | 18.0 | 0.9 | 2.7 | 0.1 | 
| Fransk äppelkaka | 90.0 | 76.0 | 0.6 | 14.1 | 1.4 | 
| Bruna bönor kokta | 250.0 | 366.0 | 21.2 | 58.0 | 1.5 | 
| Basmatiris kokt | 180.0 | 214.9 | 5.6 | 45.9 | 0.5 | 
| Grönsallat gurka tomat paprika u dressing | 100.0 | 18.0 | 0.9 | 2.7 | 0.1 | 
| Kycklingbröstfilé u skinn | 100.0 | 105.0 | 23.1 | 0.0 | 1.2 | 
| Chili con carne | 100.0 | 114.0 | 8.1 | 7.9 | 4.9 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Rökt kalkon | 60.0 | 79.8 | 14.4 | 0.0 | 2.4 | 
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 | 
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Bulgur kokt | 140.0 | 189.0 | 6.6 | 36.5 | 0.7 | 
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1660.0 | 1536.7 | 101.7 27.9% | 218.4 59.9% | 19.7 12.2% | 
| Vikt | 73.2kg | 
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Kalvfilé | 50.0 | 52.5 | 10.0 | 0.0 | 1.4 | 
| Mjuk pepparkaka | 15.0 | 51.0 | 0.8 | 7.0 | 2.1 | 
| Rågbröd ca 6% fibrer | 120.0 | 300.0 | 9.0 | 54.7 | 3.0 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Tzatziki | 80.0 | 50.0 | 1.8 | 3.2 | 3.4 | 
| Rökt skinka gris 6% fett | 50.0 | 69.0 | 10.5 | 0.0 | 3.0 | 
| Mellanmjölk 1,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 95.0 | 6.8 | 10.0 | 3.0 | 
| Fiskbuljong ätf | 100.0 | 4.0 | 0.3 | 0.3 | 0.2 | 
| Potatis- o purjolökssoppa | 250.0 | 93.0 | 2.8 | 12.5 | 3.0 | 
| Bruna bönor konserv | 150.0 | 148.2 | 6.6 | 23.6 | 1.4 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1215.0 | 940.7 | 55.6 24.6% | 121.3 53.8% | 21.5 21.6% | 
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Kikärter torkade kokta u salt | 100.0 | 161.0 | 8.9 | 23.1 | 2.6 | 
| Kalkon | 20.0 | 23.0 | 4.4 | 0.0 | 0.6 | 
| Linser torkade kokta u salt | 100.0 | 105.0 | 7.8 | 15.6 | 0.3 | 
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 | 
| Frukostflingor müsli Bär | 40.0 | 146.0 | 3.4 | 27.6 | 1.4 | 
| Röda bönor torkade kokta u salt | 190.0 | 206.0 | 14.8 | 27.6 | 1.0 | 
| Kräfta konserv el kokt | 100.0 | 94.0 | 18.0 | 1.1 | 1.9 | 
| Smörgåskex | 30.0 | 138.6 | 2.1 | 18.9 | 5.4 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Oliver gröna inlagda | 50.0 | 64.5 | 0.7 | 0.8 | 6.4 | 
| Kalvfilé | 100.0 | 105.0 | 20.0 | 0.0 | 2.7 | 
| Grönsallat gurka tomat u dressing | 100.0 | 18.0 | 1.0 | 2.6 | 0.1 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 | 
| Potatis kokt | 175.0 | 136.0 | 3.2 | 28.7 | 0.2 | 
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1630.0 | 1593.1 | 104.7 27.8% | 208.5 55.4% | 27.9 16.8% | 
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Mjölk 3% fett | 100.0 | 60.0 | 3.4 | 4.8 | 3.0 | 
| Kalkon | 30.0 | 34.5 | 6.6 | 0.0 | 0.9 | 
| Fiskbuljong ätf | 100.0 | 4.0 | 0.3 | 0.3 | 0.2 | 
| Räkor konserv u lag | 100.0 | 109.0 | 24.0 | 0.3 | 1.1 | 
| Rågbröd ca 6% fibrer | 30.0 | 75.0 | 2.2 | 13.7 | 0.8 | 
| Pannkaka tunn hemlagad | 22.0 | 43.8 | 1.6 | 5.1 | 1.8 | 
| Wokgrönsaker m kyckling nudlar | 200.0 | 202.0 | 11.2 | 17.2 | 9.2 | 
| Grönsallat gurka tomat u dressing | 100.0 | 18.0 | 1.0 | 2.6 | 0.1 | 
| Kräfta konserv el kokt | 200.0 | 188.0 | 36.0 | 2.2 | 3.8 | 
| Basmatiris kokt | 180.0 | 214.9 | 5.6 | 45.9 | 0.5 | 
| Grönsallat gurka tomat u dressing | 100.0 | 18.0 | 1.0 | 2.6 | 0.1 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1362.0 | 1045.2 | 99.9 39.1% | 104.7 41.0% | 22.5 20.0% | 
Jag har ätit för mkt fett och för lite protein. fördelen med att msinak fettet och äta mer kött är ju att man blir MÄTTARE, och det ju är sundare plus man går ned mer  vikt. Så 40-20-40 ....inte alls svårt följa.
Storhandlat på Willys idag-jättekul! köpte kalvfile,Ryggbiff och en massa sunda bönor och linser och grönt. Njöd. nu blir det enklet ordna sunda matlådor. All lunchmat ute är ju hopplös...
Valnötterna är nyttiga men innehåller för mkt fett..hmm.
| Aktivitet | Minuter | Kcal | 
|---|---|---|
| Gå/jogga | 30.0 | 232 | 
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 | 
| Valnötter | 20.0 | 133.8 | 2.9 | 2.6 | 12.4 | 
| Tomat | 100.0 | 22.0 | 0.8 | 3.8 | 0.2 | 
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 10.0 | 18.3 | 1.2 | 1.4 | 0.9 | 
| Krossade tomater konserv m lag | 200.0 | 52.0 | 1.6 | 9.2 | 0.4 | 
| Gurka | 10.0 | 1.4 | 0.1 | 0.2 | 0.0 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 | 
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 | 
| Räkor konserv u lag | 100.0 | 109.0 | 24.0 | 0.3 | 1.1 | 
| Kalvkotlett | 200.0 | 244.0 | 41.0 | 0.0 | 8.8 | 
| Pannkaka tunn hemlagad | 20.0 | 39.8 | 1.4 | 4.7 | 1.7 | 
| Linser torkade kokta u salt | 200.0 | 210.0 | 15.6 | 31.2 | 0.6 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1285.0 | 1148.3 | 102.0 36.8% | 105.9 38.3% | 30.4 24.9% | 
Fortfarande för hög andel fett per dag. Hur sänker man den ytterligare? Det ska ju ligga på 20% av intaget...
Dagens Livsmedel| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Torskfilé kokt | 125.0 | 108.0 | 24.2 | 0.0 | 1.0 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 100.0 | 183.0 | 12.0 | 13.5 | 9.0 | 
| Blomkål kokt utan salt | 100.0 | 27.0 | 1.5 | 3.7 | 0.2 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 | 
| Broccoli | 100.0 | 35.0 | 3.5 | 3.1 | 0.3 | 
| Krossade tomater konserv m lag | 100.0 | 26.0 | 0.8 | 4.6 | 0.2 | 
| Morot | 70.0 | 31.0 | 0.4 | 6.1 | 0.2 | 
| Mjölk 3% fett | 100.0 | 60.0 | 3.4 | 4.8 | 3.0 | 
| Wokgrönsaker m kyckling nudlar | 480.0 | 484.8 | 26.9 | 41.3 | 22.1 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1635.0 | 1260.8 | 91.2 29.9% | 124.5 40.8% | 39.5 29.3% | 
Oroande det finns så många unga tjejer här som verkar ha ångest över sina redan normalviktiga kroppar...Tur man är en tant på snart 40 år med som är fd tävlingsorienterare som är nöjd med sig själv oavsett utseende ;). Och ska gå ned i vikt enbart av hälsoskäl (högt blodtryck).
| Aktivitet | Minuter | Kcal | 
|---|---|---|
| Gå/jogga | 30.0 | 232 | 
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Rågsiktsbröd kavring ca 7% fibrer | 60.0 | 162.0 | 3.3 | 28.4 | 2.8 | 
| Rågbröd ca 6% fibrer | 30.0 | 75.0 | 2.2 | 13.7 | 0.8 | 
| Vitlök | 20.0 | 32.0 | 1.3 | 6.2 | 0.1 | 
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 10.0 | 18.3 | 1.2 | 1.4 | 0.9 | 
| Mjukost smältost 20% fett | 15.0 | 38.0 | 2.5 | 0.0 | 3.1 | 
| Krossade tomater konserv m lag | 200.0 | 52.0 | 1.6 | 9.2 | 0.4 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 | 
| Valnötter | 20.0 | 133.8 | 2.9 | 2.6 | 12.4 | 
| Blomkål | 200.0 | 56.0 | 3.2 | 7.8 | 0.4 | 
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 | 
| Torsk | 300.0 | 225.0 | 51.0 | 0.0 | 2.1 | 
| Broccoli | 200.0 | 70.0 | 7.0 | 6.2 | 0.6 | 
| Morot | 270.0 | 119.6 | 1.6 | 23.5 | 0.8 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1650.0 | 1124.7 | 85.8 32.2% | 122.5 46.0% | 25.5 21.7% | 
Nöjd med första veckans viktnedgång och motion. Med tanke på jag ej har barnvakt så är det ändå bra jag lyckats smita ifrån och joggat 2 ggr under "arbetstid".
-2,7 kg första veckan och Ok med dieten. Bara fortsätta så här.
Ser min fördelning av fett/kolhydrater/protein  % är sned...det ska vara 40-20-40
på kolhydrat-fett-protein. Får eftersträva det.
| Vikt | 73.6kg | 
| Aktivitet | Minuter | Kcal | 
|---|---|---|
| Gå/jogga | 10.0 | 77 | 
| Cykla 19-22 km/h | 10.0 | 103 | 
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) | 
|---|---|---|---|---|---|
| Tonfisk i vatten konserv avrunnen | 100.0 | 110.0 | 24.5 | 0.0 | 1.2 | 
| Bruna bönor konserv | 150.0 | 148.2 | 6.6 | 23.6 | 1.4 | 
| Mjölk 3% fett | 200.0 | 120.0 | 6.8 | 9.6 | 6.0 | 
| Lax | 100.0 | 181.0 | 18.4 | 0.0 | 12.0 | 
| Avokado | 55.0 | 92.0 | 1.1 | 2.4 | 8.4 | 
| Solrosfrön torkade | 10.0 | 59.4 | 2.3 | 1.3 | 5.0 | 
| Rågsiktsbröd ca 4% fibrer | 60.0 | 160.0 | 4.2 | 30.8 | 1.4 | 
| Basmatiris kokt | 180.0 | 214.9 | 5.6 | 45.9 | 0.5 | 
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 100.0 | 39.0 | 3.5 | 5.0 | 0.5 | 
| Potatis kokt | 175.0 | 136.0 | 3.2 | 28.7 | 0.2 | 
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 20.0 | 36.6 | 2.4 | 2.7 | 1.8 | 
| Valnötter | 30.0 | 200.7 | 4.3 | 3.9 | 18.6 | 
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 | 
| Morot | 70.0 | 31.0 | 0.4 | 6.1 | 0.2 | 
| Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) | 1375.0 | 1593.8 | 84.3 21.7% | 173.5 44.7% | 57.3 33.5% | 
| Alli - någon som har testat? | 
| Styrketräning eller Cardio först... | 
| går inte att spara | 
| Reductil? | 
| När sötsuget sätter in?? | 
| Alli - någon som har testat? | 
| Styrketräning eller Cardio först... | 
| Reductil? | 
| reductil? nån mer än jag... | 
| istället för mackor | 
| Partners: | SurveyMesh | 
| StoreDo | 
