| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Kycklingbröstfilé u skinn | 100.0 | 105.0 | 23.1 | 0.0 | 1.2 |
| Chili con carne | 100.0 | 114.0 | 8.1 | 7.9 | 4.9 |
| Bruna bönor kokta | 250.0 | 366.0 | 21.2 | 58.0 | 1.5 |
| Basmatiris kokt | 180.0 | 214.9 | 5.6 | 45.9 | 0.5 |
| Grönsallat gurka tomat paprika u dressing | 100.0 | 18.0 | 0.9 | 2.7 | 0.1 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Bulgur kokt | 140.0 | 189.0 | 6.6 | 36.5 | 0.7 |
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 |
| Rökt kalkon | 60.0 | 79.8 | 14.4 | 0.0 | 2.4 |
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 |
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Grönsallat gurka tomat paprika u dressing | 100.0 | 18.0 | 0.9 | 2.7 | 0.1 |
| Fransk äppelkaka | 90.0 | 76.0 | 0.6 | 14.1 | 1.4 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1660.0 | 1536.7 | 101.7 27.9% |
218.4 59.9% |
19.7 12.2% |
| Vikt | 73.2kg |
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Tzatziki | 80.0 | 50.0 | 1.8 | 3.2 | 3.4 |
| Mjuk pepparkaka | 15.0 | 51.0 | 0.8 | 7.0 | 2.1 |
| Rågbröd ca 6% fibrer | 120.0 | 300.0 | 9.0 | 54.7 | 3.0 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Rökt skinka gris 6% fett | 50.0 | 69.0 | 10.5 | 0.0 | 3.0 |
| Mellanmjölk 1,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 95.0 | 6.8 | 10.0 | 3.0 |
| Bruna bönor konserv | 150.0 | 148.2 | 6.6 | 23.6 | 1.4 |
| Fiskbuljong ätf | 100.0 | 4.0 | 0.3 | 0.3 | 0.2 |
| Potatis- o purjolökssoppa | 250.0 | 93.0 | 2.8 | 12.5 | 3.0 |
| Kalvfilé | 50.0 | 52.5 | 10.0 | 0.0 | 1.4 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1215.0 | 940.7 | 55.6 24.6% |
121.3 53.8% |
21.5 21.6% |
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Kräfta konserv el kokt | 100.0 | 94.0 | 18.0 | 1.1 | 1.9 |
| Smörgåskex | 30.0 | 138.6 | 2.1 | 18.9 | 5.4 |
| Linser torkade kokta u salt | 100.0 | 105.0 | 7.8 | 15.6 | 0.3 |
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 |
| Frukostflingor müsli Bär | 40.0 | 146.0 | 3.4 | 27.6 | 1.4 |
| Röda bönor torkade kokta u salt | 190.0 | 206.0 | 14.8 | 27.6 | 1.0 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Oliver gröna inlagda | 50.0 | 64.5 | 0.7 | 0.8 | 6.4 |
| Potatis kokt | 175.0 | 136.0 | 3.2 | 28.7 | 0.2 |
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 |
| Kalvfilé | 100.0 | 105.0 | 20.0 | 0.0 | 2.7 |
| Grönsallat gurka tomat u dressing | 100.0 | 18.0 | 1.0 | 2.6 | 0.1 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 |
| Kikärter torkade kokta u salt | 100.0 | 161.0 | 8.9 | 23.1 | 2.6 |
| Kalkon | 20.0 | 23.0 | 4.4 | 0.0 | 0.6 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1630.0 | 1593.1 | 104.7 27.8% |
208.5 55.4% |
27.9 16.8% |
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Rågbröd ca 6% fibrer | 30.0 | 75.0 | 2.2 | 13.7 | 0.8 |
| Pannkaka tunn hemlagad | 22.0 | 43.8 | 1.6 | 5.1 | 1.8 |
| Kalkon | 30.0 | 34.5 | 6.6 | 0.0 | 0.9 |
| Fiskbuljong ätf | 100.0 | 4.0 | 0.3 | 0.3 | 0.2 |
| Räkor konserv u lag | 100.0 | 109.0 | 24.0 | 0.3 | 1.1 |
| Wokgrönsaker m kyckling nudlar | 200.0 | 202.0 | 11.2 | 17.2 | 9.2 |
| Basmatiris kokt | 180.0 | 214.9 | 5.6 | 45.9 | 0.5 |
| Grönsallat gurka tomat u dressing | 100.0 | 18.0 | 1.0 | 2.6 | 0.1 |
| Grönsallat gurka tomat u dressing | 100.0 | 18.0 | 1.0 | 2.6 | 0.1 |
| Kräfta konserv el kokt | 200.0 | 188.0 | 36.0 | 2.2 | 3.8 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Mjölk 3% fett | 100.0 | 60.0 | 3.4 | 4.8 | 3.0 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1362.0 | 1045.2 | 99.9 39.1% |
104.7 41.0% |
22.5 20.0% |
Jag har ätit för mkt fett och för lite protein. fördelen med att msinak fettet och äta mer kött är ju att man blir MÄTTARE, och det ju är sundare plus man går ned mer vikt. Så 40-20-40 ....inte alls svårt följa.
Storhandlat på Willys idag-jättekul! köpte kalvfile,Ryggbiff och en massa sunda bönor och linser och grönt. Njöd. nu blir det enklet ordna sunda matlådor. All lunchmat ute är ju hopplös...
Valnötterna är nyttiga men innehåller för mkt fett..hmm.
| Aktivitet | Minuter | Kcal |
|---|---|---|
| Gå/jogga | 30.0 | 232 |
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Gurka | 10.0 | 1.4 | 0.1 | 0.2 | 0.0 |
| Tomat | 100.0 | 22.0 | 0.8 | 3.8 | 0.2 |
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 10.0 | 18.3 | 1.2 | 1.4 | 0.9 |
| Krossade tomater konserv m lag | 200.0 | 52.0 | 1.6 | 9.2 | 0.4 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 |
| Linser torkade kokta u salt | 200.0 | 210.0 | 15.6 | 31.2 | 0.6 |
| Tzatziki | 40.0 | 25.0 | 0.9 | 1.6 | 1.7 |
| Räkor konserv u lag | 100.0 | 109.0 | 24.0 | 0.3 | 1.1 |
| Kalvkotlett | 200.0 | 244.0 | 41.0 | 0.0 | 8.8 |
| Pannkaka tunn hemlagad | 20.0 | 39.8 | 1.4 | 4.7 | 1.7 |
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 |
| Valnötter | 20.0 | 133.8 | 2.9 | 2.6 | 12.4 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1285.0 | 1148.3 | 102.0 36.8% |
105.9 38.3% |
30.4 24.9% |
Fortfarande för hög andel fett per dag. Hur sänker man den ytterligare? Det ska ju ligga på 20% av intaget...
Dagens Livsmedel| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Rågbröd ca 6% fibrer | 60.0 | 150.0 | 4.5 | 27.4 | 1.5 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 100.0 | 183.0 | 12.0 | 13.5 | 9.0 |
| Blomkål kokt utan salt | 100.0 | 27.0 | 1.5 | 3.7 | 0.2 |
| Broccoli | 100.0 | 35.0 | 3.5 | 3.1 | 0.3 |
| Mjölk 3% fett | 100.0 | 60.0 | 3.4 | 4.8 | 3.0 |
| Wokgrönsaker m kyckling nudlar | 480.0 | 484.8 | 26.9 | 41.3 | 22.1 |
| Krossade tomater konserv m lag | 100.0 | 26.0 | 0.8 | 4.6 | 0.2 |
| Morot | 70.0 | 31.0 | 0.4 | 6.1 | 0.2 |
| Torskfilé kokt | 125.0 | 108.0 | 24.2 | 0.0 | 1.0 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1635.0 | 1260.8 | 91.2 29.9% |
124.5 40.8% |
39.5 29.3% |
Oroande det finns så många unga tjejer här som verkar ha ångest över sina redan normalviktiga kroppar...Tur man är en tant på snart 40 år med som är fd tävlingsorienterare som är nöjd med sig själv oavsett utseende ;). Och ska gå ned i vikt enbart av hälsoskäl (högt blodtryck).
| Aktivitet | Minuter | Kcal |
|---|---|---|
| Gå/jogga | 30.0 | 232 |
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Krossade tomater konserv m lag | 200.0 | 52.0 | 1.6 | 9.2 | 0.4 |
| Vitlök | 20.0 | 32.0 | 1.3 | 6.2 | 0.1 |
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 10.0 | 18.3 | 1.2 | 1.4 | 0.9 |
| Mjukost smältost 20% fett | 15.0 | 38.0 | 2.5 | 0.0 | 3.1 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 200.0 | 78.0 | 7.0 | 10.0 | 1.0 |
| Valnötter | 20.0 | 133.8 | 2.9 | 2.6 | 12.4 |
| Morot | 270.0 | 119.6 | 1.6 | 23.5 | 0.8 |
| Blomkål | 200.0 | 56.0 | 3.2 | 7.8 | 0.4 |
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 |
| Torsk | 300.0 | 225.0 | 51.0 | 0.0 | 2.1 |
| Broccoli | 200.0 | 70.0 | 7.0 | 6.2 | 0.6 |
| Rågsiktsbröd kavring ca 7% fibrer | 60.0 | 162.0 | 3.3 | 28.4 | 2.8 |
| Rågbröd ca 6% fibrer | 30.0 | 75.0 | 2.2 | 13.7 | 0.8 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1650.0 | 1124.7 | 85.8 32.2% |
122.5 46.0% |
25.5 21.7% |
Nöjd med första veckans viktnedgång och motion. Med tanke på jag ej har barnvakt så är det ändå bra jag lyckats smita ifrån och joggat 2 ggr under "arbetstid".
-2,7 kg första veckan och Ok med dieten. Bara fortsätta så här.
Ser min fördelning av fett/kolhydrater/protein % är sned...det ska vara 40-20-40
på kolhydrat-fett-protein. Får eftersträva det.
| Vikt | 73.6kg |
| Aktivitet | Minuter | Kcal |
|---|---|---|
| Gå/jogga | 10.0 | 77 |
| Cykla 19-22 km/h | 10.0 | 103 |
| Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
|---|---|---|---|---|---|
| Avokado | 55.0 | 92.0 | 1.1 | 2.4 | 8.4 |
| Solrosfrön torkade | 10.0 | 59.4 | 2.3 | 1.3 | 5.0 |
| Bruna bönor konserv | 150.0 | 148.2 | 6.6 | 23.6 | 1.4 |
| Mjölk 3% fett | 200.0 | 120.0 | 6.8 | 9.6 | 6.0 |
| Lax | 100.0 | 181.0 | 18.4 | 0.0 | 12.0 |
| Rågsiktsbröd ca 4% fibrer | 60.0 | 160.0 | 4.2 | 30.8 | 1.4 |
| Basmatiris kokt | 180.0 | 214.9 | 5.6 | 45.9 | 0.5 |
| Apelsin | 125.0 | 65.0 | 1.0 | 13.5 | 0.1 |
| Morot | 70.0 | 31.0 | 0.4 | 6.1 | 0.2 |
| Lättmjölk 0,5% fett berik med A- och D-vitamin | 100.0 | 39.0 | 3.5 | 5.0 | 0.5 |
| Potatis kokt | 175.0 | 136.0 | 3.2 | 28.7 | 0.2 |
| Leverpastej bredbar ca 10% fett | 20.0 | 36.6 | 2.4 | 2.7 | 1.8 |
| Valnötter | 30.0 | 200.7 | 4.3 | 3.9 | 18.6 |
| Tonfisk i vatten konserv avrunnen | 100.0 | 110.0 | 24.5 | 0.0 | 1.2 |
|
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1375.0 | 1593.8 | 84.3 21.7% |
173.5 44.7% |
57.3 33.5% |
| Alli - någon som har testat? |
| Styrketräning eller Cardio först... |
| går inte att spara |
| Reductil? |
| När sötsuget sätter in?? |
| Alli - någon som har testat? |
| Styrketräning eller Cardio först... |
| Reductil? |
| reductil? nån mer än jag... |
| istället för mackor |
| Partners: | SurveyMesh |
| StoreDo |