Äter inte folk??

Forum » Ätstörningar » Äter inte folk??
Inlägg
adlitam

Antal poster: 76
Registrerade sig:
1/25/2010
Län:
Skåne län
2010-02-11 21:16:48

Om man kollar vissa viktdagböcker här så hoppas jag verkligen att de "ljuger", för vissa äter otroligt lite för att hålla en hållbar hälsosam livsstil, eller väldigt ensidigt.. Kan inte hjälpa att känna att det är nåt väldigt fel med kvinnor och mat/att äta ordentligt. Visst har jag själv blivit kritiserad som yngre när jag käkat som en hel karl, men äta bör man annars dör man. Det viktiga är ju VAD man äter, inte att man äter så lite eller så sällan som möjligt så att ämnesomsättningen helt stannar av. Snälla tjejer var snälla mot er själva och ät hälsosamt!

Mnc

Antal poster: 16
Registrerade sig:
11/5/2009
2010-02-12 13:29:51

Jag är man visserligen och har lite enklare att hålla mig till "enformig" kosthållning än tjejer, om man ska generalisera lite, men jag äter mig mätt och går ändå ner i vikt, ensidigt skulle väl en del kalla det eftersom jag strykt pasta, potatis, bröd osv (även i fullkornsform), men å andra sidan äter jag mer grönsaker än de flesta som äter "normalt". Men jag håller med, en del verkar äta skrämmande lite, äter man för lite tror kroppen att det är svält på gång och gör vad den kan för att spara reserverna, och då slutar man tappa vikt, sen när man ledsnar på svält går man upp igen, oftast till en vikt högre än man hade när man började, klassiskt jojo-bantarmisstag.

Dettan

Antal poster: 1
Registrerade sig:
2/23/2010
2010-02-23 21:15:48

Kan bara instämma, blev nästan vettskrämd nyss när jag läste på en tjejs sida o) Hon tränade 2-3ggr/dag samt drack nu enbart någon dietdryck, tidigare hade hon tränat tungt och fått i sig runt 800kcal. Makalöst, inte bra och inte hållbart, kan knappast sluta i något annat än knall fall. Det är ledsamt att läsa.

bonzak

Antal poster: 24
Registrerade sig:
1/1/2010
Län:
Stockholms län
2010-02-24 13:23:23

Samma här! Har kikat på flera som svälter sig själva. Helt fel och verkligen inte hälsosamt. Dessutom kommer dessa tjockisar bara bli ännu tjockare när de väl börjar äta igen.

mimiko

Antal poster: 58
Registrerade sig:
1/18/2010
2010-06-14 14:04:26

Jag brukar skriva in första hälften av dagen ... sedan glömmer jag bort att skriva i vad jag ätit för resten av dagen!
Klart det finns folk som svälter sig, men jag tror det är vanligare att man helt enkelt glömmer att uppdatera. Jag vet att jag har flera sådana "halvfärdiga" dagar.

ThreeMonthDeff

Antal poster: 6
Registrerade sig:
8/8/2010
2010-08-08 23:21:41

mimiko skrev:
Jag brukar skriva in första hälften av dagen ... sedan glömmer jag bort att skriva i vad jag ätit för resten av dagen!
Klart det finns folk som svälter sig, men jag tror det är vanligare att man helt enkelt glömmer att uppdatera. Jag vet att jag har flera sådana "halvfärdiga" dagar.


Känner faktiskt igen mig lite :P

AngelEverythingCount

Antal poster: 12
Registrerade sig:
4/22/2010
Län:
Jönköpings län
2010-08-10 12:17:59

Det kan vara svårt ibland att veta vad maten innehåller t.ex om man gjort middagar t.ex 1 månad tillbaka och har glömt bort vad man hade i
så man kan inte alltid fylla i det man ätit när det kan vara något man inte vet hur mkt den innehåller för att kunna föra in det

Lolisen

Antal poster: 1
Registrerade sig:
8/13/2010
2010-08-13 10:47:48

Hej!

Ny här..

I mitt fall är det precis som ni skriver: jag äter för lite och för dåligt = ätstörning...:(

Jag kan käka middag ena dagen, ingen frukost på morgonen, ingen lunch och sen middag igen. Klart kroppen håller fast vid det jag äter då! Speciellt om jag tränar samtidigt.

Men nu ska vi ända på det! :D

zer0

Antal poster: 5
Registrerade sig:
8/19/2010
Län:
Stockholms län
2010-08-20 12:42:19

Jag hade problem som yngre men vet om dem, så reagerar i perioder med att över och underäta. Vilket kan resultera i att jag har en sjukt massa slit på gymmet att ta igen. Men för något år sen så bestämde jag mig för att "göra om, göra rätt" och gick till ptkonsulterna.se
Det kostade inte mycket alls att få ett kostprogram som formats efter mig, vad jag gillar och utformat efter hur mycket aktiviteter samt mina mål. Och många kanske hade sagt att det är dumt för någon som haft kostproblem men helt ärligt så gjorde de livet så mycket enklare eftersom stressmomentet försvann. Jag behöver aldrig tänka på vad jag ska äta på det sättet utan jag vet att jag inte får i mig fel och därför varken äter för lite eller för mycket. Jag blev så nöjd så jag skickade dit en vännina till mig som haft övervikt hela sitt liv och som gjort hela cambridge grejen och Itrim. Men hon fastnade verkligen som mig och hon är jätte glad för hon mår verkligen bra och hon kan äta tillskillnad från alla andra metoder. Jag själv gör inte mycket mer än äter. =) Nu är jag dock urform pga ren lathet. Men jag har fortfarande en fot i matprogrammet så har inte tappat för mycket dessutom så har jag fortfarande en slankare kropp nu än när jag började trots att jag väger lika mycket.Så det är ett tips om man som mig verkligen vill ha någon som lyssnar och hjälper till att verkligen effektivisera träning och framför allt, och nu låter det ju helt lyriskt men framfrallt så 3dje veckan på programmet och sen mår man som en prinsessa, obeskrivligt.


Du måste vara inloggad för att kunna skriva inlägg