criccis viktdagbok

« Till criccis profil

2012-02-26

Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Köttfärs nötfärs högst 10% fett 70.0 104.3 14.0 0.0 5.3
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Ägg rått 20.0 28.2 2.5 0.0 2.0
Tomat 50.0 11.0 0.4 1.9 0.1
Köttfärs nötfärs högst 10% fett 100.0 149.0 20.0 0.0 7.6
Glasstrut Daim 99.0 341.0 3.7 34.7 20.6
Ägg rått 100.0 141.0 12.6 0.0 10.1
Lök gul röd 5.0 1.6 0.1 0.3 0.0
Färskost 27% fett Philadelphia 40.0 109.3 2.4 1.1 10.9
Ost hårdost 31% fett 15.0 58.0 3.9 0.2 4.7
Chilisås tomat 50.0 40.5 0.8 8.4 0.2
Bacon gris 50.0 172.5 6.7 0.0 16.4
Fruktsallad 125.0 113.0 1.2 20.0 2.2
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Creme Fraiche 28% fett smaksatt 100.0 275.0 2.0 4.4 28.1
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
874.0 1732.4 71.3
16.4%
72.6
16.7%
128.2
66.9%

2012-02-25

Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Hamburgare enkel bröd inlagd gurka 104.0 233.0 10.4 28.8 7.8
Creme Fraiche 28% fett smaksatt 25.0 68.8 0.5 1.1 7.0
Färskost 27% fett Philadelphia 15.0 41.0 0.9 0.4 4.1
Chokladpraliner 100.0 540.0 6.6 53.3 33.5
Sej fryst 80.0 72.8 16.4 0.0 0.7
Kaviar rökt 5.0 19.5 0.6 0.6 1.6
Purjolök 20.0 6.6 0.3 1.0 0.0
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
374.0 1075.7 36.2
13.5%
86.0
32.0%
64.7
54.6%

2012-02-24 Host host

Envisa förkylning! Men jag kan glädjas åt den goda maten som min matsedel erbjuder. Det är jätteskönt att bara läsa innantill om vad det ska bli för mat. Med planering så är det inga problem att hålla sig till sin diet. Idag blir det fiskgryta till middag. Till lunch blev det gårdagens middag, köttfärs och bacongratäng.

Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Ägg rått 30.0 42.3 3.8 0.0 3.0
Vispgrädde 40% fett 50.0 188.0 1.0 1.6 20.0
Snabbkaffe drickf 150.0 3.0 0.2 0.6 0.0
Bordsmargarin Bregott 75% fett berik 10.0 68.0 0.0 0.6 7.6
Purjolök 20.0 6.6 0.3 1.0 0.0
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Lax stekt 50.0 112.5 11.4 0.0 7.4
Fiskbuljong konc storhushåll 1.0 2.2 0.2 0.2 0.0
Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp 12.0 41.9 1.3 7.5 0.2
Sej fryst 100.0 91.0 20.5 0.0 0.9
Köttfärs nötfärs högst 10% fett 100.0 149.0 20.0 0.0 7.6
Snabbkaffe drickf 150.0 3.0 0.2 0.6 0.0
Creme Fraiche 28% fett smaksatt 50.0 137.5 1.0 2.2 14.0
Lök gul röd 15.0 4.8 0.2 0.9 0.0
Ost hårdost 31% fett 15.0 58.0 3.9 0.2 4.7
Färskost 27% fett Philadelphia 15.0 41.0 0.9 0.4 4.1
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Bacon gris 40.0 138.0 5.4 0.0 13.1
Dill 5.0 2.9 0.2 0.4 0.0
Purjolök 15.0 5.0 0.2 0.8 0.0
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Kaviar rökt 10.0 39.0 1.2 1.3 3.3
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
913.0 1415.7 73.4
20.6%
20.7
5.8%
115.9
73.6%

2012-02-23 Fortsatt förkyld

Gjorde en matsedel med LCHF-rätter som ska gälla fram till och med 18 mars. Så nu är det bara att följa matsedeln och köra på. Träning är bara till att tänka på än, men förhoppningsvis är förkylningen helt borta i slutet av nästa vecka. Läste i Viktpejls forum om periodisk fasta det lät intressant, kanske något jag prövar längre fram om det börjar gå trögt. Men nu ska det bara börja iaf.

Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Snabbkaffe drickf 200.0 4.0 0.2 0.8 0.0
Köttfärs nötfärs högst 10% fett 200.0 298.0 40.0 0.0 15.2
Bacon gris 60.0 207.0 8.0 0.0 19.7
Filmjölk 3% fett 66.0 39.6 2.2 3.2 2.0
Smör 80% fett 5.0 36.0 0.0 0.0 4.0
Ägg kokt 50.0 70.0 6.3 0.0 5.1
Matlagningsyoghurt 8% fett 66.0 68.0 2.1 3.1 5.3
Tomatpuré konc konserv 10.0 4.4 0.2 0.8 0.0
Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp 12.0 41.9 1.3 7.5 0.2
Bordsmargarin Bregott 75% fett berik 9.0 61.2 0.0 0.5 6.8
Huvudsallat 20.0 3.0 0.3 0.2 0.0
Blåbär frysta 12.0 5.2 0.1 0.9 0.1
Ost hårdost 31% fett 30.0 116.0 7.8 0.4 9.4
Lax stekt 20.0 45.0 4.6 0.0 3.0
Lök gul röd 50.0 16.0 0.6 3.0 0.0
Spenatsoppa hemlagad 450.0 160.2 8.6 9.9 9.0
Ägg rått 40.0 56.4 5.0 0.0 4.0
Vispgrädde 40% fett 40.0 150.4 0.8 1.3 16.0
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
1365.0 1476.3 88.6
23.9%
32.4
8.8%
109.8
67.3%

2012-02-22 Omstart

Förkyld och startar med viktpejl igen.

Invägning
Vikt98.7kg
Midja119.0cm
Stuss116.0cm
Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Vispgrädde 40% fett 50.0 188.0 1.0 1.6 20.0
Äpple u skal 110.0 69.0 0.2 16.1 0.1
Isbergssallat 100.0 15.0 0.8 2.0 0.0
Vitlök 2.0 3.2 0.1 0.6 0.0
Oliver gröna inlagda 40.0 51.6 0.6 0.6 5.1
Vispgrädde 40% fett 100.0 376.0 2.0 3.2 40.0
Smör 80% fett 5.0 36.0 0.0 0.0 4.0
Citronskal 2.0 1.3 0.0 0.2 0.0
Kycklingbröstfilé u skinn 100.0 105.0 23.1 0.0 1.2
Snabbkaffe drickf 100.0 2.0 0.1 0.4 0.0
Snabbkaffe drickf 150.0 3.0 0.2 0.6 0.0
Keso färskost 4% fett 250.0 232.5 30.0 5.2 10.0
Vispgrädde 40% fett 65.0 244.4 1.3 2.1 26.0
Ägg kokt 50.0 70.0 6.3 0.0 5.1
Spenatsoppa hemlagad 300.0 106.8 5.7 6.6 6.0
Blåbär frysta 30.0 13.0 0.2 2.3 0.2
Fetaost 25% fett 40.0 118.8 7.0 0.7 9.9
Persilja blad 3.0 1.0 0.1 0.1 0.0
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
1497.0 1636.6 78.7
19.2%
42.3
10.3%
127.6
70.5%

2011-09-16

Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Kroppkakor el potatispalt m fläsk 225.0 380.0 12.8 51.3 12.8
Mjölk 3% fett 215.0 129.0 7.3 10.3 6.4
Lingonsylt 30.0 48.0 0.0 11.6 0.0
Smör 80% fett 17.0 122.4 0.0 0.0 13.6
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
487.0 679.4 20.1
12.0%
73.2
43.6%
32.8
44.4%

2011-09-15 Nyopererad

Sent på lördagkväll blev jag plötsligt sjuk och vid 5-tiden på morgonen bad jag min man köra mig till akuten. Efter diverse undersökningar konstaterades att jag hade en blindtarmsinflammation skulle opereras asap. Det hann bli måndag morgon innan jag opererades. Nu tar jag det lugnt och låter såret läka, hoppas kunna ta upp promenerandet nästa vecka. Jag ska inte lyfta tungt den närmaste månaden. Nu ska jag göra menyer och inköpslistor och fortsätta inriktningen mot min nya livsstil.
Jag har förresten ställt mobiltelefonens "larm" så att jag får en signal var 4e timma om att det är dags att äta med tiderna kl 8, kl 12, kl 16 och kl 20, ett sätt att få till en regelbundenhet.

2011-09-09

Dagens Aktiviteter
Aktivitet Minuter Kcal
Promenad, 5,6 km/h (10,1 min/km) 48.0 309
Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Rökt skinka gris 6% fett 26.0 35.9 5.5 0.0 1.6
Smör 80% fett 5.0 36.0 0.0 0.0 4.0
Vispgrädde 40% fett 25.0 94.0 0.5 0.8 10.0
Ost hårdost 26% fett 33.0 112.2 8.2 0.4 8.6
Ägg rått 120.0 169.2 15.1 0.0 12.1
Tomat 94.0 20.7 0.8 3.6 0.2
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
303.0 468.0 30.1
25.6%
4.8
4.1%
36.5
70.3%

2011-09-08

Dagens Aktiviteter
Aktivitet Minuter Kcal
Promenad, 5,6 km/h (10,1 min/km) 41.0 264
Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Vispgrädde 40% fett 20.0 75.2 0.4 0.6 8.0
Paprika röd 17.0 5.1 0.2 0.9 0.1
Smör 80% fett 5.0 36.0 0.0 0.0 4.0
Ägg rått 120.0 169.2 15.1 0.0 12.1
Ost hårdost 28% fett 33.0 121.0 9.0 0.4 9.2
Valnötter 15.0 100.4 2.1 2.0 9.3
Rökt skinka gris 6% fett 26.0 35.9 5.5 0.0 1.6
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
236.0 542.8 32.3
23.6%
3.9
2.9%
44.3
73.5%

2011-09-07

Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Rostbiff nöt ugnsstekt 113.0 154.8 27.8 0.0 4.7
Smör 80% fett 5.0 36.0 0.0 0.0 4.0
Creme Fraiche 28% fett smaksatt 55.0 151.2 1.1 2.4 15.5
Ost hårdost 28% fett 35.0 128.3 9.6 0.5 9.8
Ägg rått 120.0 169.2 15.1 0.0 12.1
Vitkål 100.0 25.7 1.4 3.9 0.1
Rökt skinka gris 3% fett 27.0 31.3 6.0 0.0 0.8
Lök gul röd 30.0 9.6 0.4 1.8 0.0
Vispgrädde 40% fett 20.0 75.2 0.4 0.6 8.0
Senap fransk 3.0 2.8 0.2 0.2 0.2
Paprika röd 16.0 4.8 0.2 0.8 0.0
Majonnäs 80% fett 10.0 71.8 0.1 0.2 8.0
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
534.0 860.7 62.3
28.8%
10.4
4.8%
63.2
66.4%

2011-09-06

Dagens Aktiviteter
Aktivitet Minuter Kcal
Promenad, 5,6 km/h (10,1 min/km) 32.0 206
Dagens Livsmedel
Livsmedel Vikt(g) Kcal Protein(g) Kolhydr.(g) Fett(g)
Smör 80% fett 5.0 36.0 0.0 0.0 4.0
Creme Fraiche 28% fett smaksatt 25.0 68.8 0.5 1.1 7.0
Vitkål 100.0 25.7 1.4 3.9 0.1
Ost hårdost 28% fett 30.0 110.0 8.2 0.4 8.4
Rostbiff nöt ugnsstekt 95.0 130.2 23.4 0.0 4.0
Rökt skinka gris 3% fett 35.0 40.6 7.7 0.0 1.0
Senap fransk 2.0 1.9 0.1 0.1 0.1
Vispgrädde 40% fett 20.0 75.2 0.4 0.6 8.0
Creme Fraiche 28% fett smaksatt 80.0 220.0 1.6 3.5 22.5
Oliver gröna inlagda 100.0 129.0 1.4 1.6 12.7
Lök gul röd 50.0 16.0 0.6 3.0 0.0
Ägg rått 120.0 169.2 15.1 0.0 12.1
Gurka 80.0 11.2 0.6 1.8 0.0
Torskfilé kokt 95.0 82.1 18.4 0.0 0.8
Paprika röd 40.0 12.0 0.4 2.1 0.1
Majonnäs 80% fett 10.0 71.8 0.1 0.2 8.0
Sammanlagt
Procentuell fördelning (E%)
887.0 1199.7 79.9
26.7%
18.3
6.1%
88.8
67.2%
Nyare inlägg »