Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Köttfärs nötfärs högst 10% fett | 70.0 | 104.3 | 14.0 | 0.0 | 5.3 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Ägg rått | 20.0 | 28.2 | 2.5 | 0.0 | 2.0 |
Tomat | 50.0 | 11.0 | 0.4 | 1.9 | 0.1 |
Köttfärs nötfärs högst 10% fett | 100.0 | 149.0 | 20.0 | 0.0 | 7.6 |
Glasstrut Daim | 99.0 | 341.0 | 3.7 | 34.7 | 20.6 |
Ägg rått | 100.0 | 141.0 | 12.6 | 0.0 | 10.1 |
Lök gul röd | 5.0 | 1.6 | 0.1 | 0.3 | 0.0 |
Färskost 27% fett Philadelphia | 40.0 | 109.3 | 2.4 | 1.1 | 10.9 |
Ost hårdost 31% fett | 15.0 | 58.0 | 3.9 | 0.2 | 4.7 |
Chilisås tomat | 50.0 | 40.5 | 0.8 | 8.4 | 0.2 |
Bacon gris | 50.0 | 172.5 | 6.7 | 0.0 | 16.4 |
Fruktsallad | 125.0 | 113.0 | 1.2 | 20.0 | 2.2 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Creme Fraiche 28% fett smaksatt | 100.0 | 275.0 | 2.0 | 4.4 | 28.1 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
874.0 | 1732.4 | 71.3 16.4% |
72.6 16.7% |
128.2 66.9% |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Hamburgare enkel bröd inlagd gurka | 104.0 | 233.0 | 10.4 | 28.8 | 7.8 |
Creme Fraiche 28% fett smaksatt | 25.0 | 68.8 | 0.5 | 1.1 | 7.0 |
Färskost 27% fett Philadelphia | 15.0 | 41.0 | 0.9 | 0.4 | 4.1 |
Chokladpraliner | 100.0 | 540.0 | 6.6 | 53.3 | 33.5 |
Sej fryst | 80.0 | 72.8 | 16.4 | 0.0 | 0.7 |
Kaviar rökt | 5.0 | 19.5 | 0.6 | 0.6 | 1.6 |
Purjolök | 20.0 | 6.6 | 0.3 | 1.0 | 0.0 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
374.0 | 1075.7 | 36.2 13.5% |
86.0 32.0% |
64.7 54.6% |
Envisa förkylning! Men jag kan glädjas åt den goda maten som min matsedel erbjuder. Det är jätteskönt att bara läsa innantill om vad det ska bli för mat. Med planering så är det inga problem att hålla sig till sin diet. Idag blir det fiskgryta till middag. Till lunch blev det gårdagens middag, köttfärs och bacongratäng.
Dagens LivsmedelLivsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Ägg rått | 30.0 | 42.3 | 3.8 | 0.0 | 3.0 |
Vispgrädde 40% fett | 50.0 | 188.0 | 1.0 | 1.6 | 20.0 |
Snabbkaffe drickf | 150.0 | 3.0 | 0.2 | 0.6 | 0.0 |
Bordsmargarin Bregott 75% fett berik | 10.0 | 68.0 | 0.0 | 0.6 | 7.6 |
Purjolök | 20.0 | 6.6 | 0.3 | 1.0 | 0.0 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Lax stekt | 50.0 | 112.5 | 11.4 | 0.0 | 7.4 |
Fiskbuljong konc storhushåll | 1.0 | 2.2 | 0.2 | 0.2 | 0.0 |
Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp | 12.0 | 41.9 | 1.3 | 7.5 | 0.2 |
Sej fryst | 100.0 | 91.0 | 20.5 | 0.0 | 0.9 |
Köttfärs nötfärs högst 10% fett | 100.0 | 149.0 | 20.0 | 0.0 | 7.6 |
Snabbkaffe drickf | 150.0 | 3.0 | 0.2 | 0.6 | 0.0 |
Creme Fraiche 28% fett smaksatt | 50.0 | 137.5 | 1.0 | 2.2 | 14.0 |
Lök gul röd | 15.0 | 4.8 | 0.2 | 0.9 | 0.0 |
Ost hårdost 31% fett | 15.0 | 58.0 | 3.9 | 0.2 | 4.7 |
Färskost 27% fett Philadelphia | 15.0 | 41.0 | 0.9 | 0.4 | 4.1 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Bacon gris | 40.0 | 138.0 | 5.4 | 0.0 | 13.1 |
Dill | 5.0 | 2.9 | 0.2 | 0.4 | 0.0 |
Purjolök | 15.0 | 5.0 | 0.2 | 0.8 | 0.0 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Kaviar rökt | 10.0 | 39.0 | 1.2 | 1.3 | 3.3 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
913.0 | 1415.7 | 73.4 20.6% |
20.7 5.8% |
115.9 73.6% |
Gjorde en matsedel med LCHF-rätter som ska gälla fram till och med 18 mars. Så nu är det bara att följa matsedeln och köra på. Träning är bara till att tänka på än, men förhoppningsvis är förkylningen helt borta i slutet av nästa vecka. Läste i Viktpejls forum om periodisk fasta det lät intressant, kanske något jag prövar längre fram om det börjar gå trögt. Men nu ska det bara börja iaf.
Dagens LivsmedelLivsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Snabbkaffe drickf | 200.0 | 4.0 | 0.2 | 0.8 | 0.0 |
Köttfärs nötfärs högst 10% fett | 200.0 | 298.0 | 40.0 | 0.0 | 15.2 |
Bacon gris | 60.0 | 207.0 | 8.0 | 0.0 | 19.7 |
Filmjölk 3% fett | 66.0 | 39.6 | 2.2 | 3.2 | 2.0 |
Smör 80% fett | 5.0 | 36.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 |
Ägg kokt | 50.0 | 70.0 | 6.3 | 0.0 | 5.1 |
Matlagningsyoghurt 8% fett | 66.0 | 68.0 | 2.1 | 3.1 | 5.3 |
Tomatpuré konc konserv | 10.0 | 4.4 | 0.2 | 0.8 | 0.0 |
Hårt bröd råg 16% fibrer Crisp o Finn crisp | 12.0 | 41.9 | 1.3 | 7.5 | 0.2 |
Bordsmargarin Bregott 75% fett berik | 9.0 | 61.2 | 0.0 | 0.5 | 6.8 |
Huvudsallat | 20.0 | 3.0 | 0.3 | 0.2 | 0.0 |
Blåbär frysta | 12.0 | 5.2 | 0.1 | 0.9 | 0.1 |
Ost hårdost 31% fett | 30.0 | 116.0 | 7.8 | 0.4 | 9.4 |
Lax stekt | 20.0 | 45.0 | 4.6 | 0.0 | 3.0 |
Lök gul röd | 50.0 | 16.0 | 0.6 | 3.0 | 0.0 |
Spenatsoppa hemlagad | 450.0 | 160.2 | 8.6 | 9.9 | 9.0 |
Ägg rått | 40.0 | 56.4 | 5.0 | 0.0 | 4.0 |
Vispgrädde 40% fett | 40.0 | 150.4 | 0.8 | 1.3 | 16.0 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1365.0 | 1476.3 | 88.6 23.9% |
32.4 8.8% |
109.8 67.3% |
Förkyld och startar med viktpejl igen.
InvägningVikt | 98.7kg |
Midja | 119.0cm |
Stuss | 116.0cm |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Vispgrädde 40% fett | 50.0 | 188.0 | 1.0 | 1.6 | 20.0 |
Äpple u skal | 110.0 | 69.0 | 0.2 | 16.1 | 0.1 |
Isbergssallat | 100.0 | 15.0 | 0.8 | 2.0 | 0.0 |
Vitlök | 2.0 | 3.2 | 0.1 | 0.6 | 0.0 |
Oliver gröna inlagda | 40.0 | 51.6 | 0.6 | 0.6 | 5.1 |
Vispgrädde 40% fett | 100.0 | 376.0 | 2.0 | 3.2 | 40.0 |
Smör 80% fett | 5.0 | 36.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 |
Citronskal | 2.0 | 1.3 | 0.0 | 0.2 | 0.0 |
Kycklingbröstfilé u skinn | 100.0 | 105.0 | 23.1 | 0.0 | 1.2 |
Snabbkaffe drickf | 100.0 | 2.0 | 0.1 | 0.4 | 0.0 |
Snabbkaffe drickf | 150.0 | 3.0 | 0.2 | 0.6 | 0.0 |
Keso färskost 4% fett | 250.0 | 232.5 | 30.0 | 5.2 | 10.0 |
Vispgrädde 40% fett | 65.0 | 244.4 | 1.3 | 2.1 | 26.0 |
Ägg kokt | 50.0 | 70.0 | 6.3 | 0.0 | 5.1 |
Spenatsoppa hemlagad | 300.0 | 106.8 | 5.7 | 6.6 | 6.0 |
Blåbär frysta | 30.0 | 13.0 | 0.2 | 2.3 | 0.2 |
Fetaost 25% fett | 40.0 | 118.8 | 7.0 | 0.7 | 9.9 |
Persilja blad | 3.0 | 1.0 | 0.1 | 0.1 | 0.0 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
1497.0 | 1636.6 | 78.7 19.2% |
42.3 10.3% |
127.6 70.5% |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Kroppkakor el potatispalt m fläsk | 225.0 | 380.0 | 12.8 | 51.3 | 12.8 |
Mjölk 3% fett | 215.0 | 129.0 | 7.3 | 10.3 | 6.4 |
Lingonsylt | 30.0 | 48.0 | 0.0 | 11.6 | 0.0 |
Smör 80% fett | 17.0 | 122.4 | 0.0 | 0.0 | 13.6 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
487.0 | 679.4 | 20.1 12.0% |
73.2 43.6% |
32.8 44.4% |
Sent på lördagkväll blev jag plötsligt sjuk och vid 5-tiden på morgonen bad jag min man köra mig till akuten. Efter diverse undersökningar konstaterades att jag hade en blindtarmsinflammation skulle opereras asap. Det hann bli måndag morgon innan jag opererades. Nu tar jag det lugnt och låter såret läka, hoppas kunna ta upp promenerandet nästa vecka. Jag ska inte lyfta tungt den närmaste månaden. Nu ska jag göra menyer och inköpslistor och fortsätta inriktningen mot min nya livsstil.
Jag har förresten ställt mobiltelefonens "larm" så att jag får en signal var 4e timma om att det är dags att äta med tiderna kl 8, kl 12, kl 16 och kl 20, ett sätt att få till en regelbundenhet.
Aktivitet | Minuter | Kcal |
---|---|---|
Promenad, 5,6 km/h (10,1 min/km) | 48.0 | 309 |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Rökt skinka gris 6% fett | 26.0 | 35.9 | 5.5 | 0.0 | 1.6 |
Smör 80% fett | 5.0 | 36.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 |
Vispgrädde 40% fett | 25.0 | 94.0 | 0.5 | 0.8 | 10.0 |
Ost hårdost 26% fett | 33.0 | 112.2 | 8.2 | 0.4 | 8.6 |
Ägg rått | 120.0 | 169.2 | 15.1 | 0.0 | 12.1 |
Tomat | 94.0 | 20.7 | 0.8 | 3.6 | 0.2 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
303.0 | 468.0 | 30.1 25.6% |
4.8 4.1% |
36.5 70.3% |
Aktivitet | Minuter | Kcal |
---|---|---|
Promenad, 5,6 km/h (10,1 min/km) | 41.0 | 264 |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Vispgrädde 40% fett | 20.0 | 75.2 | 0.4 | 0.6 | 8.0 |
Paprika röd | 17.0 | 5.1 | 0.2 | 0.9 | 0.1 |
Smör 80% fett | 5.0 | 36.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 |
Ägg rått | 120.0 | 169.2 | 15.1 | 0.0 | 12.1 |
Ost hårdost 28% fett | 33.0 | 121.0 | 9.0 | 0.4 | 9.2 |
Valnötter | 15.0 | 100.4 | 2.1 | 2.0 | 9.3 |
Rökt skinka gris 6% fett | 26.0 | 35.9 | 5.5 | 0.0 | 1.6 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
236.0 | 542.8 | 32.3 23.6% |
3.9 2.9% |
44.3 73.5% |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Rostbiff nöt ugnsstekt | 113.0 | 154.8 | 27.8 | 0.0 | 4.7 |
Smör 80% fett | 5.0 | 36.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 |
Creme Fraiche 28% fett smaksatt | 55.0 | 151.2 | 1.1 | 2.4 | 15.5 |
Ost hårdost 28% fett | 35.0 | 128.3 | 9.6 | 0.5 | 9.8 |
Ägg rått | 120.0 | 169.2 | 15.1 | 0.0 | 12.1 |
Vitkål | 100.0 | 25.7 | 1.4 | 3.9 | 0.1 |
Rökt skinka gris 3% fett | 27.0 | 31.3 | 6.0 | 0.0 | 0.8 |
Lök gul röd | 30.0 | 9.6 | 0.4 | 1.8 | 0.0 |
Vispgrädde 40% fett | 20.0 | 75.2 | 0.4 | 0.6 | 8.0 |
Senap fransk | 3.0 | 2.8 | 0.2 | 0.2 | 0.2 |
Paprika röd | 16.0 | 4.8 | 0.2 | 0.8 | 0.0 |
Majonnäs 80% fett | 10.0 | 71.8 | 0.1 | 0.2 | 8.0 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
534.0 | 860.7 | 62.3 28.8% |
10.4 4.8% |
63.2 66.4% |
Aktivitet | Minuter | Kcal |
---|---|---|
Promenad, 5,6 km/h (10,1 min/km) | 32.0 | 206 |
Livsmedel | Vikt(g) | Kcal | Protein(g) | Kolhydr.(g) | Fett(g) |
---|---|---|---|---|---|
Smör 80% fett | 5.0 | 36.0 | 0.0 | 0.0 | 4.0 |
Creme Fraiche 28% fett smaksatt | 25.0 | 68.8 | 0.5 | 1.1 | 7.0 |
Vitkål | 100.0 | 25.7 | 1.4 | 3.9 | 0.1 |
Ost hårdost 28% fett | 30.0 | 110.0 | 8.2 | 0.4 | 8.4 |
Rostbiff nöt ugnsstekt | 95.0 | 130.2 | 23.4 | 0.0 | 4.0 |
Rökt skinka gris 3% fett | 35.0 | 40.6 | 7.7 | 0.0 | 1.0 |
Senap fransk | 2.0 | 1.9 | 0.1 | 0.1 | 0.1 |
Vispgrädde 40% fett | 20.0 | 75.2 | 0.4 | 0.6 | 8.0 |
Creme Fraiche 28% fett smaksatt | 80.0 | 220.0 | 1.6 | 3.5 | 22.5 |
Oliver gröna inlagda | 100.0 | 129.0 | 1.4 | 1.6 | 12.7 |
Lök gul röd | 50.0 | 16.0 | 0.6 | 3.0 | 0.0 |
Ägg rått | 120.0 | 169.2 | 15.1 | 0.0 | 12.1 |
Gurka | 80.0 | 11.2 | 0.6 | 1.8 | 0.0 |
Torskfilé kokt | 95.0 | 82.1 | 18.4 | 0.0 | 0.8 |
Paprika röd | 40.0 | 12.0 | 0.4 | 2.1 | 0.1 |
Majonnäs 80% fett | 10.0 | 71.8 | 0.1 | 0.2 | 8.0 |
Sammanlagt Procentuell fördelning (E%) |
887.0 | 1199.7 | 79.9 26.7% |
18.3 6.1% |
88.8 67.2% |
Styrketräning eller Cardio först... |
går inte att spara |
Reductil? |
Alli - någon som har testat? |
När sötsuget sätter in?? |
Styrketräning eller Cardio först... |
Reductil? |
reductil? nån mer än jag... |
istället för mackor |
Eran start och målvikt? |
Partners: | SurveyMesh |
StoreDo |